vrijdag 1 juni 2007

Vierkampen van start

 
Posted by Picasa


In 2006 organiseerde ASV de KNSB-bekerfinales en de finaledag van de strijd om de OSBO-cup. Als omlijsting werden de aloude vierkampen uit de kast gehaald. Aan de formule werd niets gewijzigd, zodat ook de prijzentafel met prijzen in natura bleven. Afgelopen jaar kwamen er 28 spelers op het toernooi af.

Het sfeervolle toernooi was blijkbaar in de hoofden van de spelers blijven zitten, want bij de tweede editie van het toernooi blijkt de formule een gouden greep. Maar liefst 58 spelers zaten om half acht achter de borden.Meer dan een verdubbeling dus. Alle reden om met deze happening door te gaan. De speelzaal biedt immers voldoende mogelijkheden om door te groeien.

Het schaaktoernooi bewijst ook dat schakers niet alleen maar voor de prijzen komen. Gezelligheid en natuurlijk ELO-punten zijn toch ook nog drijfveren om te spelen. De top van het toernooi is sterk bezet. In groep A spelen Guust Homs van de kersverse tweedeklasser BAT Zevenaar, de Veenendalers Gert Jan van Vliet en Erik van den Dikkenberg en kopman van De Toren Bob Beeke. Een prachtige groep. Maar ook in de tweede groep spelen nog sterke KNSB-spelers.

Leuk is ook de deelname van jonge talenten als Tijmen en Onno Kampman (Veenendaal) en Noud Lentjes, Marcella Günther, Fabio Bravo en Kyra-Tiana Kers van De Toren. Het wordt dus twee dagen lang een strijd tussen jong en oud.

Morgen zullen de ogen natuurlijk ook gericht zijn op de halve finalisten van de OSBO-cup Pallas, Caissa Elburg, PION 2 en ASV 4. Vier op papier gelijkwaardige teams, zodat over de afloop niets te zeggen valt. ASV doet uiteraard morgen hier weer verslag van en zoals u gewend bent, zullen de partijen ook weer live te volgen zijn.