zondag 1 juni 2008

Gemoedelijke sfeer in Vierkampentoernooi

 
Posted by Picasa

Het ASV Vierkampentoernooi is weer een doorslaand succes geweest. Spelen in een groep van vier spelers blijkt elke keer weer een aantrekkelijke formule. De strijd in elke groep is groot, maar onderling heb je net even meer contact dan in een grote Zwitserse groep. Dit jaar stond het ASV-toernooi een beetje in het teken van de strijd tussen jong en oud. Soms wonnen de ouderen nog, maar ook vaak waren de jongeren de sterkste.

In groep A waren de routiniers ongenaakbaar. Guust Homs en Léon van Tol hielden de jongelingen Nick Beijerinck en Tijmen Kampman er nog vrij makkelijk onder. Hoe lang zal dat nog zo blijven?

In groep B had Fokke Jonkman zeker in de slotronde tegen Noud Lentjes wind mee, zeg maar storm in de rug. Fokke Jonkman bracht zijn score met veel geluk op 3 uit 3 en Noud Lentjes zag een gedeelde groepswinst aan zijn neus voorbijgaan. Stefan Bekker bleef anderhalf punt achter Jonkman, terwijl Martin Weijsenfeld met een half punt geen rol van betekenis speelde.

In groep C was Zevenaarspeler Toon Janssen oppermachtig. Richard Christians, Audry Burer en Michel Teunissen konden Janssen niet bijbenen.

Jan van Dorp schreef al aankomend talent groep D op zijn naam. Met 2 uit 3 bleef de speler van De Toren 2 de ASV-ers Nico Schoenmakers en Robert Naasz een half punt voor. Naomi Snikkers won alleen de slotronde.

Ook in groep E was er succes voor een Torentalent. Steven Glasbeek kwam tot 2,5 punt. ASV-er Ruud Verhoef, die vrijdagavond tegen clubgenoot Jan Groen voor een spektakelstuk zorgde, bleef met 2 punten goed bij. Justin Günther bleef een punt achter zijn clubgenoot en Jan Groen bleef zelfs met lege handen.

Aan de successtory van de Torenjeugd komt nog geen einde. Mees van Osch liet iedereen zijn hielen zien en was met 2,5 punt oppermachtig. De Apeldoornse routinier Dick van der Klis werd tweede met 1,5 en Niels Matser en Richard Rieksen haalden beiden één punt.

Marco Braam kan op een geweldig toernooi terugzien. In groep G won de ambitieuze ASV-er al zijn partijen. Marcelle Günther werd op anderhalf punt achterstand tweede. Ron Brachten haalde nog één punt, terwijl Henk Kuiphof op een half bleef steken.

Ook Zekria Amani bleek niet te stuiten. Hans Donker, Rolf Hendriks en Tabitha Snikkers gingen allen onderuit tegen de ASV-er. Hans Donker eindigde op 1,5 punt. Het talent uit Hendrik-Ido-Ambacht scoorde één punt, terwijl Rolf Hendriks op een half eindigde.

In groep I zagen we hoe Mahsa Bitalzadeh haar groepsgenoten schaakles gaf. Ongemerkt kwamen de tegenstanders in de problemen en zo gingen de punten steeds naar de Kesterense. Ignace Rood werd met 1,5 punt tweede. Koen Rieksen bleef met één punt Hendrik van Buren nog een half punt voor.

Groep J was een groep van zes spelers die drie ronden Zwitsers speelde. Raimond Vastenhout schreef die groep met 2,5 punt overtuigend op zijn naam. De SMB-er Oscar Mercan Cano haalde met twee punten de tweede plaats. Jan Schoemaker en Frans Veerman wonnen met 1,5 punt de derde prijs. Herman de Munnik bleef op één pun steken, terwijl Franke van Netten niet verder dan een half punt kwam.

Peter Hamers kon natuurlijk niet achter blijven bij de successen van zijn jonge clubgenoten. De preses van De Toren wist met twee punten de eerste plaats te delen met Franzke Kalkman de Koster. Franck Bloemendal werd derde met 1,5 punt. Good-old Henk Kelderman was met een half punt bescheiden als altijd.

Het Vierkampentoernooi zal de komende twee seizoenen opnieuw tegelijk met de finaledag van de OSBO-cup gehouden worden. Die toezegging werd zaterdag gedaan door OSBO-toernooileider Sibbele Bonthuis.